krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Zupa borowikowa z pierożkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Zupa borowikowa z pierożkami

Składniki:

Zupa borowikowa z pierożkami

 

  • 2 Zupy Borowikowe Jak u Mamy
  • Pierożki /Ciasto:
  • 250 g mąki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju
  • około 1/2 szklanki letniej wody
  • Farsz:
  • 1 szklanka kaszy gryczanej
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 1 jajko
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa borowikowa z pierożkami
Ciasto:
Z podanych składników zagnieść ciasto, cienko rozwałkować i wykrawać szklanką kółka, nadziewać farszem i zlepiać pierożki. Gotować w posolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju 2-3 minuty od wypłynięcia.

Farsz:
Kaszę ugotować w osolonej wodzie, ostudzić, zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na maśle. Do kaszy dodać cebulę i jajko. Dokładnie połączyć, doprawić solą i pieprzem.

Zupy przygotować wg przepisu na opakowaniu i podawać z pierożkami.