Sposób przygotowania:
Zupa borowikowa z pierożkami
Ciasto:
Z podanych składników zagnieść ciasto, cienko rozwałkować i wykrawać szklanką kółka, nadziewać farszem i zlepiać pierożki. Gotować w posolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju 2-3 minuty od wypłynięcia.
Farsz:
Kaszę ugotować w osolonej wodzie, ostudzić, zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na maśle. Do kaszy dodać cebulę i jajko. Dokładnie połączyć, doprawić solą i pieprzem.
Zupy przygotować wg przepisu na opakowaniu i podawać z pierożkami.
Z podanych składników zagnieść ciasto, cienko rozwałkować i wykrawać szklanką kółka, nadziewać farszem i zlepiać pierożki. Gotować w posolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju 2-3 minuty od wypłynięcia.
Farsz:
Kaszę ugotować w osolonej wodzie, ostudzić, zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na maśle. Do kaszy dodać cebulę i jajko. Dokładnie połączyć, doprawić solą i pieprzem.
Zupy przygotować wg przepisu na opakowaniu i podawać z pierożkami.