Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa botwinkowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Smaczna botwinka, bardzo prosta w przygotowaniu. Taką zupkę można podawać z gotowanym jajkiem lub bez, wedle upodobań.

Zupa botwinkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa botwinkowa

 

  • podudzia z kurczaka 1 szt
  • ziemniaki 2 szt
  • botwinka 1 pęczek
  • marchewka 2 szt
  • pietruszka 2 szt
  • jogurt naturalny 2-3 łyżki
  • sól do smaku
  • czarny pieprz mielony

Sposób przygotowania:

Zupa botwinkowa
Mięso myjemy i wrzucamy do wrzącej, posolonej wody. Gotujemy, aż będzie miękkie. W międzyczasie obieramy i kroimy warzywa.

Wrzucamy je do wywaru i gotujemy przez około 10 minut. Następnie dodajemy dokładnie wypłukane, pokrojone liście i łodygi botwinki. Gotujemy jeszcze 5 minut.

Dodajemy jogurt naturalny. Przyprawiamy zupę do smaku pieprzem i solą i podajemy.  
Zupa botwinkowa
Mięso myjemy, wrzucamy do wrzątku i gotujemy
Zupa botwinkowa
Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w krostę
Zupa botwinkowa
Dodajemy pokrojone liście botwinki i gotujemy 5 minut
Zupa botwinkowa
Dodajemy jogurt naturalny i przyprawiamy do smaku

Tagi:

botwinka zupa