Sposób przygotowania:
Krem z buraków z serem feta
Myjemy i obieramy warzywa. Ziemniaka oraz buraki kroimy w kostkę, natomiast marchewki i pietruszkę w plasterki lub półplasterki.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy, aż się zeszkli. Następnie dodajemy przygotowane warzywa i zalewamy je rosołem. Wrzucamy liście laurowe, doprawiamy solą i pieprzem.
Gotujemy całość około 30-35 minut, aż warzywa będą miękkie. Zdejmujemy zupę z ognia i za pomocą blendera miksujemy na gładki krem.
Podajemy z fetą pokrojoną w kostkę.
Smacznego
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy, aż się zeszkli. Następnie dodajemy przygotowane warzywa i zalewamy je rosołem. Wrzucamy liście laurowe, doprawiamy solą i pieprzem.
Gotujemy całość około 30-35 minut, aż warzywa będą miękkie. Zdejmujemy zupę z ognia i za pomocą blendera miksujemy na gładki krem.
Podajemy z fetą pokrojoną w kostkę.
Smacznego
Magdalena88
niezły kąsek