Sposób przygotowania:
zupa botwinkowa
1. mięso obgotowujemy, zbieramy szum
2. wrzucamy kostki rosołowe, chwilkę gotujemy;
3. dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę pokrojoną w półtalarki; 4. kiedy ziemniaki będą miękkie dodajemy pokrojoną drobno botwinkę, chwilkę gotujemy; 5. wlewamy pół butelki barszczu białego, delikatnie zagotowujemy 6. zaprawiamy mąką i śmietaną doprawiamy do smaku wegetą.7. na oliwie szklimy cebulkę drobno posiekaną i wlewamy do zupy
2. wrzucamy kostki rosołowe, chwilkę gotujemy;
3. dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę pokrojoną w półtalarki; 4. kiedy ziemniaki będą miękkie dodajemy pokrojoną drobno botwinkę, chwilkę gotujemy; 5. wlewamy pół butelki barszczu białego, delikatnie zagotowujemy 6. zaprawiamy mąką i śmietaną doprawiamy do smaku wegetą.7. na oliwie szklimy cebulkę drobno posiekaną i wlewamy do zupy