Sposób przygotowania:
Zupa brokułowa
Udka z kurczaka przekładamy do garnka zalewamy 3 litrami wody, dodajemy niewielką ilość Vegety i gotujemy do miękkości mięsa.
Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki. Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Ziemniaki obieramy i kroimy w większą kostkę.
Mięso wyjmujemy z wywaru. Dodajemy pokrojone warzywa i gotujemy do miękkości warzyw. Zupę zagęszczamy mąką rozmieszaną z wodą, dodajemy śmietanę rozmieszaną w niewielkiej ilości zupy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i Vegetą.
Dodajemy posiekany koperek.
Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki. Marchewkę i pietruszkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Ziemniaki obieramy i kroimy w większą kostkę.
Mięso wyjmujemy z wywaru. Dodajemy pokrojone warzywa i gotujemy do miękkości warzyw. Zupę zagęszczamy mąką rozmieszaną z wodą, dodajemy śmietanę rozmieszaną w niewielkiej ilości zupy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i Vegetą.
Dodajemy posiekany koperek.
biedroneczki