Sposób przygotowania:
Zupa brokułowa z tortellini 2
Ziemniaki i marchewki obrać, umyć. Pokroić w kostkę. Jedną marchewkę przekroić tylko na pół. Różyczki brokułu odkroić, odłożyć na bok. Łodygę od brokułu oczyścić, umyć, odkroić brzydki koniec, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić wszystkie warzywa do wody, gotować ok. 15 minut. Lekko posolić po zagotowaniu się wody. W między czasie ugotować tortellini wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Po 15 minutach dodać do zupy opłukane różyczki brokułu. Gotować 5 minut. Łyżką cedzakowa wyjąć różyczki brokułu oraz połówki marchewki, odłożyć na bok. Do zupy dodać serek topiony, zmiksować blenderem na gładki krem, dolać mleko i śmietankę, doprawić solą i pieprzem, zagotować.Odłożoną marchewkę pokroić w kostkę. Opłukaną natkę pietruszki posiekać. Tortellini włożyć do zupy, zamieszać.Zupę rozlać na talerze, udekorować natką i kawałeczkami marchewki.
cris
Alex_M
uwielbiam tortellini i najchętniej dodawałabym (prawie) do wszystkiego, ale mąż nie przepada :(
Twoja minestrone tez pewnie pyszna :)