gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Zupa brokułowa z tortellini

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka w przygotowaniu i smaczna zupa brokułowa z makaronem tortellini. Polecam na obiad jako pierwsze danie.

Zupa brokułowa z tortellini Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa brokułowa z tortellini

 

  • 1 opakowanie makaronu tortellini
  • 1 brokuł średni
  • 1 puszka marchewki z groszkiem
  • ok. 2 litry wody
  • sól
  • 1 kostka rosołowa
  • 100 ml śmietanki
  • 1 łyżka mąki

Sposób przygotowania:

Zupa brokułowa z tortellini
Makaron tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu, przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki, płuczemy, przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy z dodatkiem soli. Gdy brokuł zacznie robić się miękki to dodajemy odcedzoną z zalewy marchewkę z groszkiem oraz kostkę rosołową. Gotujemy przez chwilę. Śmietankę mieszamy z mąką i wlewamy do zupy. Mieszamy. Na talerz wykładamy porcję makaronu i wlewamy zupę.
Zupa brokułowa z tortellini
Makaron tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu, przelewamy zimną wodą i odcedzamy.
Zupa brokułowa z tortellini
Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki, płuczemy, przekładamy do garnka i zalewamy wodą.
Zupa brokułowa z tortellini
Gdy brokuł zacznie robić się miękki to dodajemy odcedzoną z zalewy marchewkę z groszkiem oraz kostkę rosołową.