Sposób przygotowania:
Zupa brokułowa ze śmietaną
Brokuła opłukać i podzielić na różyczki. Pozostałe warzywa obrać, umyć i pokroić. W garnku zagotować rosół, dodać warzywa oprócz brokuła.
Całość gotować na wolnym ogniu, aż warzywa zmiękną.
Następnie dodać różyczki brokuła i zielony groszek, dalej gotować około 5 minut uważając, aby brokuł nie był zbyt miękki.
Zupę doprawić śmietaną, solą i świeżo mielonym pieprzem. Podawać posypaną posiekanym koperkiem.
Całość gotować na wolnym ogniu, aż warzywa zmiękną.
Następnie dodać różyczki brokuła i zielony groszek, dalej gotować około 5 minut uważając, aby brokuł nie był zbyt miękki.
Zupę doprawić śmietaną, solą i świeżo mielonym pieprzem. Podawać posypaną posiekanym koperkiem.