Sposób przygotowania:
Zupa cebulowa
Obrane i pokrojone w piórka cebulki zeszklić na maśle. Posypać mąką i ok. 2min. ciągle mieszając smażyć. Zalać cebulkę bulionem (woda + kostki rosołowe), posolić, popieprzyć i gotować ok. 25 min. pod przykryciem.
Zupkę można przetrzeć lub zmiksować, moim zdaniem w takiej postaci jest najlepsza:)
Zupkę można od razu podać z grzankami lub zapiec z serem ok.10 min. w piekarniku;)
Jeśli nie zapiekamy zupy z serem, można dodać 2 serki topione śmietankowe, wtedy otrzymamy zupkę cebulowo-serową:) równie smaczną, a może nawet smaczniejszą jak cebulowa, ale bardziej kaloryczną;)
Zupkę można przetrzeć lub zmiksować, moim zdaniem w takiej postaci jest najlepsza:)
Zupkę można od razu podać z grzankami lub zapiec z serem ok.10 min. w piekarniku;)
Jeśli nie zapiekamy zupy z serem, można dodać 2 serki topione śmietankowe, wtedy otrzymamy zupkę cebulowo-serową:) równie smaczną, a może nawet smaczniejszą jak cebulowa, ale bardziej kaloryczną;)