Zupa cebulowa

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dla tych co na diecie...

Zupa cebulowa

Składniki:

Zupa cebulowa

 

  • 1/2 bochenka chleba razowego(najlepszy na miodzie)
  • 6 szklanek rosołu drobiowego z kostki
  • 3 łyżki masła
  • 5 dużych cebul
  • imbir,gałka muszkatołowa
  • curry.sól

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa
Razowiec pokrojony na kawałki wysuszyć w nagrzanym piekarniku.Cebulę drobno posiekać i udusić na maśle.Zalać rosołem z kostki i dodać suchy chleb.Gotować na małym ogniu,aż chleb się rozgotuje.Następnie zmiksować i doprawić do smaku przyprawami.Zupa powinna być gęsta i pikantna.

Tagi:

chleb cebula