majstersztyk1

majstersztyk1

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Zupa cebulowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 580
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobra na niedzielne obiady.

Zupa cebulowa

Składniki:

Zupa cebulowa

 

  • 7 cebul
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 litr bulionu wołowego
  • 10 dag żółtego sera
  • 200 ml białego wina
  • 1/2 bagietki
  • 2 łyżki oleju
  • słodka mielona papryka
  • szczypta cukru
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa
Cebule i czosnek obierz. Cebule potnij w plasterki, a czosnek przeciśnij przez praskę. W garnku grzej olej. Wrzuć cebule i czosnek. Zalej bulionem. Ser zetrzyj na tarce. Wlej wino do zupy. Przypraw do smaku. Gotuj 20 minut. Potnij bagietkę. Wlej zupe do talerza i włóż bagietki do talerza i zapocz. Posyp serem . Zapiekaj 10 minut w 220 stopniach

Tagi:

sery ser cebula