Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zupa cebulowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

Składniki:

Zupa cebulowa

 

  • 1,5 l bulionu mięsnego
  • 70 dag cebuli, pokrojonej w piórka
  • 4 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 20 dag boczku, pokrojonego w kostkę
  • Ziarenka Smaku
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa


Aby przygotować pyszną zupę cebulową, należy podsmażyć na patelni boczek, następnie go zdjąć i na tej samej patelni smażyć cebulę i czosnek pod przykryciem około 20 minut. Gdy cebula się skarmelizuje wlać bulion, zagotować, przyprawić solą, pieprzem i Ziarenkami i dodać boczek.


Tagi:

cebula