Sposób przygotowania:
Zupa cebulowa z grzanką serową
Cebulę kroimy w cienkie plasterki. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cebulę i smażymy aż trochę zmięknie. Kiedy cebula będzie miękka dodajemy 2 posiekane ząbki czosnku, suszony tymianek i cukier - całość mieszamy i podsmażamy około 10 minut. Do podsmażonej cebuli dodajemy wino i bulion, całość doprowadzamy do wrzenia, później zmniejszamy ogień i gotujemy około 45 minut. W międzyczasie nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Każdą kromkę smarujemy przekrojonym ząbkiem czosnku i posypujemy tartym serem. Pieczemy w piekarniku około 6 minut, aż do momentu rozpuszczenia się sera. Zupę doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Nalewany do talerzy, serwujemy z grzanką serową.