Sposób przygotowania:
zupa cebulowa z serem
Mleczko zagotowujemy z listkiem laurowym i gałką muszkatołową. Pozostawiamy na około 20 minut.
Przygotować garnek,rondel, w którym będzie całość - potrawa.- Masło roztopić i zeszklić na nim cebulę,posiekaną nierównomiernie wedle uznania.Dodać mączkę,cały czas mieszając aż rozprowadzi się z cebulką.Dodać mleko do cebulki uprażonej z mąką,mieszać.Dodać rosołek - wywar z bulionetki rozprowadzony z litrem wody.Może to być również przygotowany wywar z warzyw, bądź rosół.Przyprawić pieprzem i solą.Wiem,że wedle uznania znaczy wedle uznania ale polecam sypać tyle soli i pieprzu aby na powierzchni usypać lekką siateczkę,tzn według mnie na oko i tak jest najlepiej;) Zagotować zupę,około 10 minut gotować na małym ogniu. Na końcu dodać ser,mieszając cały czas zupę.Ser klei się i roztapia oznacza to, że zupa jest już finito.Na wierzch można polać trochę śmietanki. Niezwłocznie podawać [:
Przygotować garnek,rondel, w którym będzie całość - potrawa.- Masło roztopić i zeszklić na nim cebulę,posiekaną nierównomiernie wedle uznania.Dodać mączkę,cały czas mieszając aż rozprowadzi się z cebulką.Dodać mleko do cebulki uprażonej z mąką,mieszać.Dodać rosołek - wywar z bulionetki rozprowadzony z litrem wody.Może to być również przygotowany wywar z warzyw, bądź rosół.Przyprawić pieprzem i solą.Wiem,że wedle uznania znaczy wedle uznania ale polecam sypać tyle soli i pieprzu aby na powierzchni usypać lekką siateczkę,tzn według mnie na oko i tak jest najlepiej;) Zagotować zupę,około 10 minut gotować na małym ogniu. Na końcu dodać ser,mieszając cały czas zupę.Ser klei się i roztapia oznacza to, że zupa jest już finito.Na wierzch można polać trochę śmietanki. Niezwłocznie podawać [: