oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Zupa cebulowa z serem topionym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne zupa cebulowa z serem.

Zupa cebulowa z serem topionym

Składniki:

Zupa cebulowa z serem topionym

 

  • 5 szklanek wywaru z włoszczyzny
  • 1 kostka sera topionego
  • 2 cebule
  • 16 cienkich kromek bułki paryskiej
  • 1 łyżka oleju
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa cebulowa z serem topionym
Pokrajaną w drobną kostkę cebulę przesmażyć w oleju na lekko złoty kolor. Wywar połączyć z podsmażoną cebulą, przyprawić pieprzem do smaku i zagotować. Bułkę pokrajaną w plastry opiec na tłuszczu w piekarniku, dekorując serem topionym. Po 3-4 grzanki ułożyć na głębokich talerzach i wlać zupę tak,a by nie zalać grzanek; powinny pływać po wierzchu.

Tagi:

sery ser cebula