Sposób przygotowania:
Zupa chińska z kurczakiem
Mięso myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy w paseczki. Wkładamy do miseczki, dodajemy 2 łyżki przyprawy chińskiej i 2 łyżki sosu sojowego, wszystko dobrze mieszamy (jeżeli mamy czas możemy zostawić na kilka minut aby smaki się przegryzły jednak nie jest to koniecznością) W tym czasie kroimy na paseczki paprykę, pędy bambusa i grzybki. garnek stawiamy na ogniu, wrzucamy kurczaka, podlewamy wodą (około 100 ml), kiedy pory się pozamykają dodajemy resztę składników warzywnych wraz z grzybkami i podduszamy około 2-3 minuty, całość zalewamy pozostałą wodą i dodajemy kostkę rosołową. Gotujemy około 15 minut. Doprawiamy do smaku.
Ja podaję zupę z makaronem ryżowym expresowym który nie wymaga gotowania, wkładam wstążeczki do miseczki i zalewam gorącą zupą, po 3 - 4 minutach zupa jest gotowa do spożycia. Smacznego
Ja podaję zupę z makaronem ryżowym expresowym który nie wymaga gotowania, wkładam wstążeczki do miseczki i zalewam gorącą zupą, po 3 - 4 minutach zupa jest gotowa do spożycia. Smacznego