Sposób przygotowania:
Drobiowy przysmak z kabanosami i szpinakiem
Mięso oczyścić, osuszyć, pokroić w kostkę i przyprawić. Owinąć folią spożywczą i zostawić przez ok. 2h w lodówce.
Pieczarki obrać, pokroić i usmażyć osobno na odrobinie oleju z dodatkiem łyżeczki soli. Ziemniaki i paprykę pokroić w kostkę. Kabanosy pokroić w talarki.
Kurczaka wrzucić na zeszklone piórka cebuli. Dodać kabanosy i paprykę. Dusić pod przykryciem, mieszając co jakiś czas.
Wsypać pieczarki, a następnie szpinak. Gdy mięso zmięknie, dodać ziemniaki. Zalać bulionem i doprowadzić do wrzenia.
Pod koniec gotowania wsypać kukurydzę i fasolę i gotować jeszcze ok. 5-7min.
Pieczarki obrać, pokroić i usmażyć osobno na odrobinie oleju z dodatkiem łyżeczki soli. Ziemniaki i paprykę pokroić w kostkę. Kabanosy pokroić w talarki.
Kurczaka wrzucić na zeszklone piórka cebuli. Dodać kabanosy i paprykę. Dusić pod przykryciem, mieszając co jakiś czas.
Wsypać pieczarki, a następnie szpinak. Gdy mięso zmięknie, dodać ziemniaki. Zalać bulionem i doprowadzić do wrzenia.
Pod koniec gotowania wsypać kukurydzę i fasolę i gotować jeszcze ok. 5-7min.