kate1980

kate1980

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 212]

Zupa czosnkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

to specjalność mego teścia. sama nigdy jej nie robiłam

Zupa czosnkowa

Składniki:

Zupa czosnkowa

 

  • 8 ząbków czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 litr bulionu
  • Sól pieprz do smaku
  • 4 jajka
  • Natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Zupa czosnkowa
Jeden ząbek czosnku przecięty na pół podsmażyć na złoty kolor w rondlu z oliwą. Następnie wsypać paprykę. Potem wlać bulion i dodać czosnek. Przyprawić. Gotować na małym ogniu ok. 5 minut. gotową zupę wlać do talerzy. Do każdego z nich wbić jajko. Talerze z zupą wstawić do gorącego piekarnika na ok. 3 minuty w temp. 230 stopni. Na koniec posypać całość natką pietruszki.

Tagi:

jajko jajka