zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Zupa czosnkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Zupa czosnkowa dla smakoszy czosnku

Zupa czosnkowa

Składniki:

Zupa czosnkowa

 

  • 1 duza glowka czosnku
  • 2 kromki chleba pszenno-zytniego
  • 1250ml bulionu warzywnego
  • 2 jajka
  • 80ml oliwy
  • papryka ostra i slodka w proszku
  • natka pietruszki
  • sol

 

Sposób przygotowania:

Zupa czosnkowa
Czosnek obrac z lupin i posiekac.Chleb drobno pokruszyc.W sporym rondlu rozgrzac oliwe i zeszklic na niej czosnek.Wsypac okruchy z chleba i caly czas mieszajac,lekko je rumienic.Wsypac slodka papryke,wlac goracy bulion i gotowac na malym ogniu 30min.Jajka starannie roztrzepac i rozprowadzic niewielka iloscia zupy,wlac do garnka,energicznie mieszajac.Zdjac garnek z ognia,zanim zupa sie zagotuje.Doprawic do smaku sola i papryka ostra.Nalewac do flaczarek i posypac z wierzchu natka pietruszki.

Tagi:

jajko chleb jajka