zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Zupa czosnkowa zapiekana z jajem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa czosnkowa zapiekana z jajem

Zupa czosnkowa zapiekana z jajem

Składniki:

Zupa czosnkowa zapiekana z jajem

 

  • 6 zabkow czosnku
  • 60ml oliwy
  • 4 kromki bulki
  • 2 jaja
  • litr bulionu
  • sol i pieprz
  • odrobina sproszkowanej papryki

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa czosnkowa zapiekana z jajem
W goracej oliwie podsmazyc zabki czosnku na zlocisto,potem je usunac.Kromki bulki obrac ze skorki,pokroic w kostke i smazyc na tej samej oliwie,na ktorej wczesniej smazyl sie czosnek,az sie zarumienia.zalac goracym bulionem,przyprawic pieprzem,papryka i sola.Gotowac na malym ogniu przez 20min.Jaja rozmacic i rownomiernie rozlac do zupy.Zupe zapiekac w piekarniku w temp 200st. do momentu,gdy wytworzy sie brazowa skorupka.Podawac od razu po przyrzadzeniu