eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zupa Eli z kalarepki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszna witaminowa zupka..

Zupa Eli z kalarepki

Składniki:

Zupa Eli z kalarepki

 

  • 2 kalarepy z liśćmi
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 5 ziemniaków
  • 2 kostki mięsne Winiary
  • kucharek,maggi
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1/2 szklanki kaszy manny

Sposób przygotowania:

Zupa Eli z kalarepki
Kalarepy,ziemniaki i jarzyny umyć.Liście z kalarepy poszatkować.Kalarepy,jarzyny,ziemniaki obrać,pokroić w kostkę i wrzucić razem z liśćmi do garnka z wrzącą wodą (około 4 litry),dodać kostki mięsne,kucharka i gotować do miękkości.Wsypywać powoli kaszę manną,ciągle mieszając,żeby nie porobiły się kluchy i jeszcze gotować tak długo,jak pisze na opakowaniu kaszy manny.Doprawić maggi.Koperek i natkę drobno pokroić i dodać do zupy.Smacznego!