Dark Chocolate

Dark Chocolate

Starszy Kucharz
[Przepisów: 49]

Zupa „Gorący niedźwiedź”

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa chmielowa :)

Zupa „Gorący niedźwiedź”

Składniki:

Zupa „Gorący niedźwiedź”

 

  • 4 szklanki piwa
  • 4 szklanki wody
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka masła
  • 3 żółtka
  • 1 szklanka śmietany kremówki

 

Sposób przygotowania:

Zupa „Gorący niedźwiedź”

Aby przygotować zupę "gorący niedźwiedź" należy:

Wymieszać piwo z wodą i doprowadzić do wrzenia, a później wymieszać to z cukrem i masłem. Gotować na wolnym ogniu pół godziny. Rozkłóć żółtka, dodaj śmietanę, wszystko dobrze wymieszaj. Stopniowo dodawaj mieszaninę z piwa do jaj ze śmietaną. Wszystko razem gotuj przez kolejne 10 minut. Pilnuj, by zupa się nie zagotowała! Podawaj w miseczkach. Smacznego!



Tagi:

piwo