kwiatek67

kwiatek67

Kucharz
[Przepisów: 12]

zupa grzybowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Grzyby płuczemy i moczymy około 2-3 godziny w zimnej wodzie.W tej samej wodzie gotujemy je na małym ogniu z dodatkiem pokrojonej cebuli.

zupa grzybowa

Składniki:

zupa grzybowa

 

  • Pęczek włoszczyzny,2 łyżki suszonych grzybów,mała cebula,łyżeczka masła,,łyżka mąki,sól.

Sposób przygotowania:

zupa grzybowa
Sprawdzamy czy grzyby są na pół miękkie,dodajemy obraną włoszczyznę,solimy i gotujemy ,aż grzyby będą całkiem miękkie.Następnie cedzimy zupę,grzyby i jarzyny krojimy w paski a cebulę odrzucamy i wrzucamy wszystko do wywaru,zaprawiamy mąką,dodajemy masło.Tak zrobioną zupę możemy podac czystą lub kluseczkami,moje dzieci lubią ją jeśc z makaronem.