Sposób przygotowania:
Zupa hiszpańska
Suchara rozdrobniłam na okruszki. Oliwę wlałam do miski. Rozmącałam ją trzepaczką dodając ocet i sól- powstała kremowa zawiesina. Dodałam mieloną paprykę , okruchy suchara oraz pomidory z puszki wraz z sokiem. Wymieszałam. Cebulę i ogórek obrałam. Paprykę przekroiłam na pół- usunęłam gniazda nasienne. Pokroiłam w kostkę. Cebulę posiekałam i wrzuciłam do miski z zawiesiną. To samo zrobiłam z ogórkiem i papryką. Dolałam lodowatą wodę ciągle mieszając aby nadać mieszaninie konsystencję gęstej zupy. Zupę podaje się na zimno
Babciagramolka
Smakowita88
Wiem że gazpacho .. to były mini sucharki firmy Sonko.Ocet winny jabłkowy
edytaha
Smakowita, motasz się tak samo jak ze swoją "czekoladową czekoladą". Ocet jabłkowy jest z jabłek a winny z białego lub czerwonego wina, to nie jest to samo. Gdybyś przygotowała tą zupę to nie zrobiłabyś tak głupiego błędu.
elzbieta8960