Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Zupa jabłkowa 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Na początek jabłka umyć, obrać, dokładnie usunąć gniazda nasienne. Następnie pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do garnuszka, wsypać cukier

Zupa jabłkowa  3

Składniki:

Zupa jabłkowa 3

 

  • 3 kg jabłka
  • 3 szkl mleko
  • 2 szkl śmietanka
  • 200 g cukier
  • 2 łyżki cukier wanilinowy

Sposób przygotowania:

Zupa jabłkowa 3
Na początek jabłka umyć, obrać, dokładnie usunąć gniazda nasienne. Następnie pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do garnuszka, wsypać cukier, ugotować do miękkości. Gdy jabłka są miękkie, przetrzeć na tarce o małych oczkach. Do przecieru jabłkowego dodać łyżkę cukru waniliowego, mleko i śmietankę i ponownie zagotowac ok 20 minut. Smacznego!:)