asiulkap1991

asiulkap1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 69]

zupa jagodowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

ciekawa propozycja na danie obiadowe:P polecam miłośnikom owocowych zup

zupa jagodowa

Składniki:

zupa jagodowa

 

  • 0,5kg jagód (mogą być borówki amerykańskie)
  • 1 litr wody
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 opakowanie makaronu

Sposób przygotowania:

zupa jagodowa
Jagody wypłukać dokładnie pod bieżącą wodą. Zagotować wodę z cukrem i solą. Jagody wrzucić do gotującej się wody i przez 5 min gotować. Lekko przestudzić i zmiksować blenderem lub przetrzeć przez sito na gładką mase.
Mąkę rozmieszać w małej ilości wody, wlać do garnka i ponownie zagotować.
makaron ugotować wedle wskazań na opakowaniu.
Podawać na talerzu z makaronem.
Dla smaku polecam przed zjedzeniem dać 1 łyżkę śmietany na talerz i rozmieszać z zupką :)

Tagi:

makaron