Sposób przygotowania:
zupa jagodowa
Jagody wypłukać dokładnie pod bieżącą wodą. Zagotować wodę z cukrem i solą. Jagody wrzucić do gotującej się wody i przez 5 min gotować. Lekko przestudzić i zmiksować blenderem lub przetrzeć przez sito na gładką mase.
Mąkę rozmieszać w małej ilości wody, wlać do garnka i ponownie zagotować.
makaron ugotować wedle wskazań na opakowaniu.
Podawać na talerzu z makaronem.
Dla smaku polecam przed zjedzeniem dać 1 łyżkę śmietany na talerz i rozmieszać z zupką :)
Mąkę rozmieszać w małej ilości wody, wlać do garnka i ponownie zagotować.
makaron ugotować wedle wskazań na opakowaniu.
Podawać na talerzu z makaronem.
Dla smaku polecam przed zjedzeniem dać 1 łyżkę śmietany na talerz i rozmieszać z zupką :)