Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Zupa jagodowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczna,sezomowa zupka,w sam raz na upalne dni.

Zupa jagodowa

Składniki:

Zupa jagodowa

 

  • 45 dag czarnych jagod
  • 30 dag cukru
  • szklanka smietany
  • 2 lyzki maki ziemniaczanej
  • cukier waniliowy lub cynamon

Sposób przygotowania:

Zupa jagodowa
Oplukane jagody rozgotowac w niewielkiej ilosci wody.Przetrzec,oslodzic,dodac cukier waniliowy lub cynamon,dopelnic woda do pozadanej ilosci,podprawic zawiesina z maki i wody.Ostudzic,dodac roztrzepana smietane.Podawac z domowymi kluskami.

Tagi:

mak