gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Zupa jagodowo - truskawkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupę jagodowo - truskawkową podaję na obiad jako pierwsze danie z makaronem świderki. Najlepiej smakuje schłodzona.

Zupa jagodowo - truskawkowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa jagodowo - truskawkowa

 

  • 250-300 gram jagód
  • 350 gram truskawek
  • 2 litry wody
  • 1 cukier waniliowy
  • 5-6 łyżek cukru
  • 100 ml śmietanki 12%
  • 2 łyżki mąki
  • 1 opakowanie makaronu świderki

Sposób przygotowania:

Zupa jagodowo - truskawkowa
Wodę wlewamy do garnka i wkładamy jagody i truskawki. Zagotowujemy. Po czym wsypujemy cukier oraz cukier waniliowy i gotujemy około 15 minut. Śmietankę mieszamy z mąka, wlewamy do zupy. i doprowadzamy do wrzenia. Gotową zupę studzimy. W tym czasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Porcje makronu wykładamy na talerz i wlewamy zupę.
Zupa jagodowo - truskawkowa
Wodę wlewamy do garnka i wkładamy jagody i truskawki. Zagotowujemy.
Zupa jagodowo - truskawkowa
Śmietankę mieszamy z mąka, wlewamy do zupy. i doprowadzamy do wrzenia.

Tagi:

makaron