Sposób przygotowania:
Zupa truskawkowa z makaronem i miętą
Truskawki obrać z szypułek i opłukać, przełożyć do garnka, zalać wodą i ugotować jak na kompot. Podczas gotowania do smaku dodać suszoną miętę.
Kisiel truskawkowy rozprowadzić z odrobiną zimnej wody i wlać do gotujących się truskawek energicznie mieszając.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Zupę częściowo zmiksować blenderem aby dodatkowo była gęstsza.
Na koniec dodać śmietanę i wymieszać, podawać z ugotowanym makaronem.
Kisiel truskawkowy rozprowadzić z odrobiną zimnej wody i wlać do gotujących się truskawek energicznie mieszając.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Zupę częściowo zmiksować blenderem aby dodatkowo była gęstsza.
Na koniec dodać śmietanę i wymieszać, podawać z ugotowanym makaronem.