Sposób przygotowania:
Zupa jarska z soczewicą zieloną
Do garnka z wodą po kolei wsypać pokrojone w kostkę warzywa (pietruszka, marchew, cebula w kostkę, poplasterkowany czosnek, następnie rozrzedzić łyżkę koncentratu w niewielkiej ilości wody i wlać do garnka, następnie wsypać soczewicę, sól i pieprz do smaku, oczywiście dodać również czubricę, lekko rozkruszając jej liście w palcach.Do filiżanki z olejem wsypać paprykę wymieszać porządnie a następnie zawartość filiżanki wlać do garnka (dzięki temu połączeniu papryka nie opadnie na dno garnka i doda piękny żywy czerwony kolor zupie).Jak wszystko zacznie się gotować zmniejszyć ogień gazu na najmniejszy i przykryć garnek zostawiając niewielki otworek dla pary. Gotować około 35-40 minut sprawdzając czy soczewica się nie rozpada (lepiej żeby nasiona zachowały swój kształt).Zupę podawać w talerzu i w talerzu przyprawiać sokiem z cytryny w niewielkich ilościach, dodaje to leszego smaku zupie - polecam spróbbować :)Smacznego :)