agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

zupa jarzyniak

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

zupa jarzyniak zupa jarzyniak

zupa jarzyniak

Składniki:

zupa jarzyniak

 

  • Rosół 1 litr
  • Jarzyny różne 50 dag
  • Zielony groszek 4 łyżki
  • Makaron 3 łyżki
  • Śmietana 10 dag
  • Ser żółty 2 łyżki
  • Posiekana zielenina
  • Sól
  • Pieprz kilka ziaren

 

Sposób przygotowania:

zupa jarzyniak
Zagotować wodę . dodać wszystkie warzywa, pokrojone cienko, groszek dodać pod koniec przyrządzania zupy. Gotować kolejne 20 minut. Do zupy dodać makaron i gotować chwilę. Dodać ser starty na tarce o dużych oczkach, gotować mieszając. Podając zupę posypać zieleniną i dać odrobinę śmietany.

Tagi:

makaron sery ser