kasiaszanka

kasiaszanka

Kucharz
[Przepisów: 4]

Zupa jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna, sycąca, zdrowa zupa.

Zupa jarzynowa

Składniki:

Zupa jarzynowa

 

  • średnia kapusta pekińska
  • 6 pomidorów
  • 8 cebulek dymek
  • 1 kg. marchwi
  • 2 zielone papryki
  • 2 selery naciowe
  • 3 pietruszki
  • pęczek natki
  • pieprz
  • curry
  • chili
  • kminek

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa
Warzywa, oprócz pomidorów umyć, pokroić w dużą kostkę. Zalej 2 litrami wody. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój na ćwiartki i dodaj do warzyw. Gotuj 10 minut, zmniejsz ogień i duś przez 15 minut. Po ugotowaniu przypraw zupę do smaku. Nie dodawać soli! Aby zmniejszyć nieprzyjemny zapach kapusty dodaj 1 łyżkę octu (opcjonalnie). Na koniec wsypać posiekaną natkę. SMACZNEGO!