Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Zupa jarzynowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

zupa jarzynowa............

Zupa jarzynowa

Składniki:

Zupa jarzynowa

 

  • wywar z mięsa
  • 3-4 marchewki
  • 1 mala główka kalafiora
  • 1 zóltko
  • śmietana
  • 2 łyzki kopru
  • 100g miesa
  • 300g grochu
  • 4 łyżki maki
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa
Wywar rozgrzac, mięso pokroic na kawałeczki, marchew na plastry, kalafior podzielic na różyczki, wsypac groch i wszystko razem zagotowac na wywarze. Następnie dodac zasmażke z 4 łyżek maki i koperek. Na kocu zmieszac żółtko ze śmietana i dodac do zupy, doprawic do smaku.

Tagi:

mięso mak