Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2715]

Zupa jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Prosty i szybki sposób na smaczną zupę

Zupa jarzynowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa jarzynowa

 

  • 2 szt marchew,
  • 1 szt pietruszka,
  • 4 szt ziemniaki,
  • 4 szt cebula dymka,
  • 1 szt bulionetka,
  • 1 szt kalarepa,
  • 1 łyżka koncentrat pomidorowy,
  • 2 łyżki śmietanka,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa
Warzywa obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę. Warzywa z ziemniakami i posiekaną cebulą zalać 1,5 l wrzącej wody, dodać bulionetkę i koncentrat pomidorowy, gotować do miękkości. Pod koniec wlać śmietanę, przyprawić do smaku.
Zupa jarzynowa
Etap 1