Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa (z dodatkiem dyni)ETAP 1:
Porcje rosołową płuczemy, przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Wsypujemy sól do smaku i gotujemy.
ETAP 2:
Kapustę kroimy nożem na drobno. Cebulę obieramy i drobno siekamy.
ETAP 3:
Ziemniaki obieramy, płuczemy i razem z miąższem dyni kroimy w kostkę.
ETAP 4:
Kalarepy obieramy i kroimy w małe paski. Zieleninę płuczemy.
ETAP 5:
Młode marchewki dokładnie myjemy i wrzucamy (w całości) jako pierwsze do gotującego się wywaru. Gotujemy ok. 5 minut.
ETAP 6:
Następnie do wywaru wrzucamy pozostałe warzywa. Gotujemy, aż będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy kostkę rosołową i przyprawy do smaku.
ETAP 7:
Na koniec do zupy wlewamy mleko wymieszane z mąką. Gotujemy przez chwilę. Zupę rozlewamy na talerze. Można udekorować natką pietruszki.