Sposób przygotowania:
Zupa na żeberkach z fasolką szparagową i cukinią
Nastawiamy wodę w garnku, solimy. Gdy się zagotuje, wrzucamy oczyszczone mięso oraz ziarenka ziela. Gotujemy wywar przez około 1,5 godziny.
Gdy gotuje się wywar, przygotowujemy warzywa. Cukinię dokładnie myjemy i razem ze skórką kroimy w sporą kostkę.
Fasolkę szparagową kroimy na połówki. Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Pora kroimy w plasterki. Gdy wywar jest już gotowy, wrzucamy warzywa (oprócz cukinii i pora).
Gotujemy 10 minut. Następnie wrzucamy pora i gotujemy 5 minut.
Dodajemy cukinię i gotujemy jeszcze 3 minuty. Przyprawiamy zupę do smaku pieprzem i solą, dodajemy śmietanę i podajemy.
Gdy gotuje się wywar, przygotowujemy warzywa. Cukinię dokładnie myjemy i razem ze skórką kroimy w sporą kostkę.
Fasolkę szparagową kroimy na połówki. Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Pora kroimy w plasterki. Gdy wywar jest już gotowy, wrzucamy warzywa (oprócz cukinii i pora).
Gotujemy 10 minut. Następnie wrzucamy pora i gotujemy 5 minut.
Dodajemy cukinię i gotujemy jeszcze 3 minuty. Przyprawiamy zupę do smaku pieprzem i solą, dodajemy śmietanę i podajemy.
Jagodowa
Magdalena88