Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 742]

Zupa na żeberkach z fasolką szparagową i cukinią

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Prosta w przygotowaniu, smaczna i pożywna zupka z fasolką szparagową i cukinią, gotowana na żeberkach.

Zupa na żeberkach z fasolką szparagową i cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa na żeberkach z fasolką szparagową i cukinią

 

Sposób przygotowania:

Zupa na żeberkach z fasolką szparagową i cukinią
Nastawiamy wodę w garnku, solimy. Gdy się zagotuje, wrzucamy oczyszczone mięso oraz ziarenka ziela. Gotujemy wywar przez około 1,5 godziny.

Gdy gotuje się wywar, przygotowujemy warzywa. Cukinię dokładnie myjemy i razem ze skórką kroimy w sporą kostkę.

Fasolkę szparagową kroimy na połówki. Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Pora kroimy w plasterki. Gdy wywar jest już gotowy, wrzucamy warzywa (oprócz cukinii i pora).

Gotujemy 10 minut. Następnie wrzucamy pora i gotujemy 5 minut.

Dodajemy cukinię i gotujemy jeszcze 3 minuty. Przyprawiamy zupę do smaku pieprzem i solą, dodajemy śmietanę i podajemy.  
Zupa na żeberkach z fasolką szparagową i cukinią
Nastawiamy wodę w garnku, solimy. Gdy się zagotuje, wrzucamy oczyszczone mięso oraz ziarenka ziela.
Zupa na żeberkach z fasolką szparagową i cukinią
Gdy gotuje się wywar, przygotowujemy warzywa. Cukinię dokładnie myjemy i razem ze skórką kroimy w sporą kostkę.
Zupa na żeberkach z fasolką szparagową i cukinią
Dodajemy cukinię i gotujemy jeszcze 3 minuty.
Zupa na żeberkach z fasolką szparagową i cukinią
Przyprawiamy zupę do smaku pieprzem i solą, dodajemy śmietanę i podajemy.

Tagi:

zupa warzywa