Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa
Wywar z kurczaka podgrzewam, dodaję oczyszczone i pokrojone warzywa, oraz różyczki kalafiora, dopełniam przegotowaną wodą i gotuję do miękkości.
Doprawiam do smaku solą, majerankiem, kminem rzymskim i gotuję przez kilkanaście minut. Wrzucam posiekaną natkę pietruszki i gotuję dosłownie chwilę.
Doprawiam słodką śmietanką, zagotuje i zestawiam z ognia
Doprawiam do smaku solą, majerankiem, kminem rzymskim i gotuję przez kilkanaście minut. Wrzucam posiekaną natkę pietruszki i gotuję dosłownie chwilę.
Doprawiam słodką śmietanką, zagotuje i zestawiam z ognia
Wykonanie:
Wywar z kurczaka podgrzewam , dodaję oczyszczone i pokrojone warzywa, oraz różyczki kalafiora, dopełniam przegotowaną wodą i gotuję do miękkości. Doprawiam do smaku solą, majerankiem, kminem rzymskim i gotuję przez kilkanaście minut.Dodaję posiekaną natkę pietruszki i gotuję, dosłownie, przez chwilkę. Doprawiam słodką śmietanką , zagotuje i zestawiam z ognia