lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Zupa jesienna z grzybami leśnymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pożywna rozgrzewająca zupa dla każdego .

Zupa jesienna z grzybami leśnymi

Składniki:

Zupa jesienna z grzybami leśnymi

 

  • Pierś z kurczaka 300 gram

 

 

 

 

  • podgrzybki i kozaki 300 gram ( Umyć pokroić w cieniutkie plasterki jak się uda i wtedy

 

  • sól ,pieprz do smaku

 

  • papryka mielona czerwona słodka pół łyżeczki

Sposób przygotowania:

Zupa jesienna z grzybami leśnymi
Usmażyłam pierś z kurczaka na oleju rzepakowym pokrojoną w kostkę doprawiłam solą i pieprzem białym mielonym ( próbowałam kroić kostkę ale niezbyt mi to szło ). Do garnka włożyłam pokrojone ziemniaki w kostkę , marchew, porę- białą część , seler listek laurowy i ziele angielskie . Gotowałam na małym ogniu po 30 minutach dodałam pierś usmażoną i kaszę , mieszałam co jakiś czas. Grzyby dodałam na samym końcu. Zupa wyszła gęsta i smaczna ale zachowała właściwości zupy .