MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Zupa kalafiorowa .

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna i szybka zupa pełna witamin na obiad.

Zupa kalafiorowa . Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa kalafiorowa .

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa .
Kalafior opłukujemy i dzielimy na różyczki. Papryczkę opłukujemy , usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paski. Marchew i pietruszkę obieramy, opłukujemy i kroimy w talarki. Pora opłukujemy i kroimy w krążki.Do garnka wlewamy 1,5 l wody dodajemy kostkę, sól, pieprz i wsypujemy wszystkie pokrojone warzywa , mieszamy i gotujemy przez 5 minut a następnie dodajemy kalafior i razem gotujemy przez 15 minut. Do gotowej zupy wlewamy śmietanę , mieszamy, gotujemy 1 minutę igorącą wlewamy na talerz. Zupę dekorujemy natką pietruszki.
Zupa kalafiorowa .
Do zupy potrzebujemy młodego kalafiora i papryczkę chilli.
Zupa kalafiorowa .
Wszystkie warzywa pokrojone wsypujemy do wody, dodajemy przyprawy i gotujemy.
Zupa kalafiorowa .
Kalafior opłukujemy i dzielimy na różyczki.
Zupa kalafiorowa .
Do zupy dodajemy rózyczki kalafiora i wszystko razem gotujemy przerz 15 minut.

Tagi:

kalafior