Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa
W garnku gotować 1.5 l wody wraz z dodatkiem soli, kostki rosołowej i pokrojonej w słupki marchewki. (Marchewkę można także zetrzeć na tarce o dużych oczkach, według upodobań).
Kalafior podzielić na różyczki. Gdy woda się zagotuje, dodać kalafior i całość gotować przez 10 minut. Następnie do zupy dodać dokładnie rozmieszane : śmietanę 4 łyżki, z mąką 2 łyżki w 0,5 l garnuszku wody.
Wlać do zupy, wymieszać, doprawić przyprawą kucharek i gotować jeszcze 7 minut na małym ogniu. Podawać z ziemniakami.
Kalafior podzielić na różyczki. Gdy woda się zagotuje, dodać kalafior i całość gotować przez 10 minut. Następnie do zupy dodać dokładnie rozmieszane : śmietanę 4 łyżki, z mąką 2 łyżki w 0,5 l garnuszku wody.
Wlać do zupy, wymieszać, doprawić przyprawą kucharek i gotować jeszcze 7 minut na małym ogniu. Podawać z ziemniakami.
Magdalena88
Marika-
EwelinaP