gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Zupa Kalafiorowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupka kalafiorowa prosta i dla każdego

Zupa Kalafiorowa

Składniki:

Zupa Kalafiorowa

 

  • Wywar :
  • marchewka
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka kucharka

 

  • Dodatkowo:
  • kalafior 1 większy bukiet
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Zupa Kalafiorowa
Do garnka wlewamy wodę i stawiamy na gaz.Do garnka wrzucamy w całości seler i por. Marchewkę kroimy w paski i dorzucamy do garnka. Całość doprawiamy solą i pieprzem i łyżką kucharka, całość gotujemy do czasu aż warzywa będą miękkie. Po ugotowaniu warzyw wszystkie warzywa wyciągamy i do wywaru dodajemy podzielony na różyczki kalafior i gotujemy w tym wywarze aż kalafior będzie miękki, doprawić w razie potrzeby. Po ugotowaniu zupkę rozlać na talerze, natkę pietruszki posiekać i udekorować zupkę na talerzu.
Smacznego

Tagi:

kalafior