MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Zupa kalafiorowa na ostro.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa ze świeżych warzyw na ostro z dodatkiem papryczki chili.

Zupa kalafiorowa na ostro. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa kalafiorowa na ostro.

 

  • 1 mały kalafior
  • 2 młode marchewki
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1,5 cm papryczki chili czerwonej
  • kostka warzywna
  • pieprz, sól
  • 2 łyżki śmietany 30%
  • koperek

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa na ostro.
Warzywa opłukujemy, korzeń pietruszki obieramy , kalafior dzielimy na różyczki. Marchew i pietruszkę kroimy na plasterki.Do garnka wlewamy 2 l wody, dodajemy marchew, pietruszkę, kalafior, sól, pieprz i kostkę, mieszamy i gotujemy razem przez 8-10 minut. Następnie do garnka dodajemy papryczkę pokrojoną w cienkie paski, mieszamy i gotujemy razem przez 5 minut. Na końcu do zupy wlewamy śmietanę i dodajemy świeży koperek.Gorącą zupę wlewamy do miseczki i podajemy.
Zupa kalafiorowa na ostro.
Podstawowe warzywa to kalafior, marchew, pietruszka, papryczka chili.
Zupa kalafiorowa na ostro.
Papryczkę opłukujemy i kroimy w cienkie paski.
Zupa kalafiorowa na ostro.
Do garna wlewamy wodę, wsypujemy warzywa , przyprawy i papryczkę chili.
Zupa kalafiorowa na ostro.
Do zupy dodajemy śmietanę i świeży koperek.

Tagi:

kalafior