Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa na śmietanie
Kalafior kroimy na małe gałązki myjemy i dodajemy do gotowego bulionu (przepis na bulion gina umieszczę kiedy indziej ). Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę następnie dodajemy do bulionu z kalafiorem i gotujemy. Po dłuższej (około 25 minutach) chwili jak warzywa będą miękły doprawiamy solą i pieprzem czarnym, można wkroić mięso z bulionu jak nam zostało wtedy smak zupy jest jeszcze lepszy :) . Gotujemy do miękkości kalafiora i ziemniaczków. Śmietanę rozrabiamy z zupą (kilka łyżek zupy) w małej miseczce po to aby się zahartowała czyli nie zważyła, jak już rozrobimy tak żeby była jednolitą cieczą wlewamy do garnka cały czas mieszając, doprowadzamy do wrzenia i gotowe. Wlewamy do miseczek sypiemy po górze posiekaną natką pietruszki. Możemy podać np. z pieczywem. Życzę smacznego :)
zbysiowa
ginowski75