Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa z dodatkiem
Do garnka wlać około 4l wody i nastawić do gotowania .Warzywa zetrzeć na tarce do
warzyw i odstawić. Kalafior umyć i podzielić na drobne różyczki.
Ziemniaki obrać , umyć i pokroić w kostkę. Por kroimy w talarki .
Do gotującej wody wkładamy pokrojone ziemniaki, warzywa oraz różyczki kalafiora.
Mieszamy od czasu do czasu. Gdy będą miękkie ziemniaki i kalafior wtedy na patelnię,
wlewamy olej, rozgrzewamy i szklimy pora, dodajemy do zupy oraz wrzucamy
kostkę rosołową . To wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec posypujemy koperkiem i kroimy kotleta na plasterki.
warzyw i odstawić. Kalafior umyć i podzielić na drobne różyczki.
Ziemniaki obrać , umyć i pokroić w kostkę. Por kroimy w talarki .
Do gotującej wody wkładamy pokrojone ziemniaki, warzywa oraz różyczki kalafiora.
Mieszamy od czasu do czasu. Gdy będą miękkie ziemniaki i kalafior wtedy na patelnię,
wlewamy olej, rozgrzewamy i szklimy pora, dodajemy do zupy oraz wrzucamy
kostkę rosołową . To wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec posypujemy koperkiem i kroimy kotleta na plasterki.