Zupa kalfiorowa z wędzonym kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do spróbowania.....

Zupa kalfiorowa z wędzonym kurczakiem

Składniki:

Zupa kalfiorowa z wędzonym kurczakiem

 

  • 1 litr woda,
  • 1 szt wędzone udko z kurczaka,
  • 100 g mrożony kalafior,
  • 1 szt duża marchewka,
  • 1 szt pietruszka,
  • 5 dkg Korzeń selera,
  • 1 szt liść laurowy Prymat,
  • 5 szt ziele angielskie Prymat,
  • 1 kostka bulion drobiowy,
  • do smaku przyprawa do zup KUCHAREK,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku jogurt naturalny

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalfiorowa z wędzonym kurczakiem
Najpierw umyteudka pozbawić skóry.Potem zagotować wodę z marchewką, pietruszką, selerem liściem i zielem, gdy warzywa będą miękkie - wyjąć wszystko z wywaru i włożyć do niego pozbawione skóry udko. Gotować 10 minut, wyjąć, oddzielić mięso od kości. Do gotującego się wywaru dodać kostkę bulionową i kalafiora. Gdy warzywo będzie miękkie - wrzucić do zupy pokrojoną marchewkę, pietruszkę i seler oraz mięso z kurczaka. Zupę doprawić przyprawami do smaku, rozlać na talerze. Na każdym położyć po łyżce jogurtu. Można posypać siekaną zieleniną.