misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Zupa kapuściana

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Zupa pochodzi z regionu hrubieszowskiego

Zupa kapuściana

Składniki:

Zupa kapuściana

 

  • 1,5 l wywaru mięsnego
  • 1/4 główki białej kapusty średniej wielkości
  • 1 łyżeczka mąki
  • 1 szklanka fasoli
  • 1 łyżeczka tłuszczu
  • sól, pieprz
  • majeranek lub kminek

Sposób przygotowania:

Zupa kapuściana
Umytą i namoczoną poprzedniego dnia fasolę ugotować w tej samej wodzie i przetrzeć przez sitko.Oddzielnie ugotować w wywarze poszatkowaną kapustę, połączyć z przetartą fasolą. Podprawić zasmażką z tłuszczu i mąki..Dodać przyprawy ,podawać z chlebkiem.