Sposób przygotowania:
Zupa kiełbasiana
Na sam początek fasolkę myjemy w wodzie i namaczamy ją, odstawiamy na 50 minut. Potem gotujemy ją w tej samej wodzie w której przedtem się moczyła.Gotując doprawiamy solą i pieprzem.Po ugotowaniu obieramy i ścieramy na tartce o średnich oczkach cebulę, pietruszkę i marchewkę.Po starciu wywar wlewamy do garnka i gotujemy, w trakcie gotowania dodajemy stare warzywa plus majeranek.Po 20 minutach gotowania dodajemy ugotowaną fasolkę. Następnie kiełbasę kroimy w plasterki. Po pokrojeniu kiełbasy na patelnię wlewamy olej i go rozgrzewamy. Po rozgrzaniu wsypujemy krążki kiełbasy i podsmażamy około 10 minut.Po podsmażeniu plasterków zdejmujemy je z patelni i wrzucamy do zupy. I całość gotujemy 30 minut.Gotując doprawiamy pieprzem solą i ostrą papryką. Potem natkę pietruszki myjemy i osuszamy drobno kroimy.Po doprawieniu gotową zupę przelewamy do talerzy i posypujemy pietruszką.
bernika
edytaha
bajtek
No niestety...staż lukaszka33 na naszym forum wynosi JEDEN DZIEŃ , a wstawił już 21 przepisów i jest PRZEMĘCZONY, stąd te byki i całkowity chaos w opisach !!!!!!!!