LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Zupa koperkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis na zupę koperkową

Zupa koperkowa

Składniki:

Zupa koperkowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa
Najpierw przygotować wywar mięsny warzywny. Ziemniaki obrać i pokrój w kostkę .Koperek drobno posiekać .Z wywaru wyciągnij włoszczyznę (wyciągnij pora).Marchew,pietruszkę,i seler pokrój w kostkę i wrzuć z powrotem do wywaru.Dodaj ziemniaki i gotuj aż będą miękkie .Następnie zrób zaprawkę ze śmietany i trochę mąki.( rozmieszaj w niewielkiej ilości wody z mąką ) dodaj śmietany i wlej do gotującej zupy (ciągle mieszając).Posiekany koperek wrzuć na wrzącą zupę i gotuj około 5 minut .Dopraw solą,pieprzem i papryką do smaku .