Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Zupa koperkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupę koperkową podawać z ugotowanym na sypko ryżem.

Zupa koperkowa

Składniki:

Zupa koperkowa

 

  • Danie dla 4 osób:
  • 1 litr rosołu,
  • pół szklanki gęstej,
  • kwaśnej śmietany 22%,
  • łyżka masła,
  • łyżeczka mąki,
  • 100 g ryżu oraz
  • przyprawy Galeo:
  • 2-3 łyżki suszonego koperku,
  • kwas cytrynowy.

Sposób przygotowania:

Zupa koperkowa
Zrobić zasmażkę z masła i mąki, rozprowadzić rosołem. Gotować chwilę na małym ogniu. Wrzucić koperek, doprawić do smaku solą i kwasem cytrynowym. Wlać śmietanę.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl

Tagi:

ryż przyprawy