p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

zupa koperkowa z młodymi kartoflami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

szybka zupa koperkowa z młodymi kartoflami

zupa koperkowa z młodymi kartoflami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

zupa koperkowa z młodymi kartoflami

 

  • 2 szt. kostka warzywna,
  • 1 pęczek koperek młody,
  • 200 ml śmietana do zup,
  • 4 szt. kartofle młode,
  • do smaku sól pieprz

 

Sposób przygotowania:

zupa koperkowa z młodymi kartoflami
Obrane kartofle pokroić w kostkę. Do garnka wlać wodę, zagotować, dodać 2 kostki warzywne, oraz pokrojone w kostkę kartofle, gotować do miękkości. Młody koperek posiekać, dodać do zupy. W małym naczyniu zahartować śmietanę, dosypując trochę soli i wrzącego bulionu, wymieszać. Wlać do zupy, doprawić sola i pieprzem do smaku.
zupa koperkowa z młodymi kartoflami
Etap 1
zupa koperkowa z młodymi kartoflami
Etap 2
zupa koperkowa z młodymi kartoflami
Etap 3

Tagi:

zupa